Dodenherdenking 2019

Programma Dodenherdenking 4 mei
Jaarthema: Geef Vrijheid door
in vrijheid kiezen” 

Om 19.30 uur; Vertrek Stille Tocht, bij Boom en Bosch vooraf gegaan door een trommelslager met omfloerste trom. De stoet gaat over de Straatweg naar het monument in het Tinus de Witplantsoen. Na de kranslegging zullen de namen worden voorgelezen van de 18 slachtoffers voor wie het monument is opgericht. De namen worden voorgelezen door een leerling van een van de basisscholen uit Breukelen. Na afloop van deze plechtigheid gaat de Stille Tocht verder naar de oude begraafplaats, waar de dodenherdenking bij het graf van Flight Lieutenant Chris Maltby plaatsvindt. In afwachting van de komst van de stoet speelt de `Brassband Breukelen` passende koralen.

19.55 uur: Klokluiden tot 20.00 uur Na het klokluiden volgen 2 minuten stilte bij het graf van Flight Lieutenant Christopher James Maltby. Daarna speelt de Brassband Breukelen `de Last Post`en vervolgens het Engelse Volkslied en het Wilhelmus. Kranslegging Gemeente Stichtse Vecht, Familie Maltby, “124 Baroda” Squadron, Veteranen van Breukelen, Heeren Vijf van Nyenrode en Publiek.
Na afloop van de plechtigheid zal de Burgemeester een korte toespraak houden.

De Oranjevereniging Breukelen organiseert elk jaar voor de groepen 8 van de basisschool een bezoek aan het Anne Frankhuis. Wij danken de Lionsclub aan de Vecht voor het dit jaar mogelijk maken van het bezoek aan het Anne Frankhuis.

Vlaggen Op de avond van de Nationale Dodenherdenking 4 mei mag de Nederlandse vlag pas om 18.00 uur, halfstok, worden uitgestoken in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en moet de vlag voortaan na de twee minuten stilte halfstok blijven hangen tot zonsondergang. Op 5 mei vanaf 09.00 uur ‘s morgens mag er de gehele dag worden gevlagd tot zonsondergang.